W dniach 12 lutego – 1 marca zapraszamy na festiwalową ucztę w ramach Fine Dining Week, czyli… wielozmysłowe doświadczenie w najlepszych polskich restauracjach, wśród których nie mogło zabraknąć Quale.

Przygotowaliśmy z tej okazji dwa warianty menu (w tym jeden wegetariański), a warto dodać, że cena tej pięciodaniowej uczty to tylko
129 zł za osobę.

Menu A

Spadło z drzewa: parfait z kasztanów, chips z jarmużu, igły świerku, szarpana bułeczka żytnia, puder z palonego pora
Rusałka we mgłach: kwaśnica z palonej kapusty kiszonej, prażoki
Świerki i sosny nad strumykiem: smażony szczupak, marynowana szyszka, brukselka jarmużowa, sos drobiowo-warzywny & cytrynowy lód
Zima w środku lasu: comber z sarny, jałowiec, chrobotek reniferowy, konfitura z jarzębiny, szczawik motyli, uszak bzowy, veloute z pietruszki, chrust ze skorzonery
Słodki poranek z dzieciństwa: waniliowa kasza manna na mleku migdałowym, różane sklepienie, gorący sos malinowy Gwiazdka z nieba: mus z prażonych pistacji, żelka z bergamotki z pomarańczą, wata cukrowa

Menu B

Spadło z drzewa: parfait z kasztanów, chips z jarmużu, igły świerku, szarpana bułeczka żytnia, puder z palonego pora
Rusałka we mgłach: kwaśnica z palonej kapusty kiszonej, prażoki
Głęboko w śniegu: risotto, panierowane żółtko, grzyby shimeji, biała rzepa, mikro pietruszka, marynowany czosnek, chips serowy & olej pietruszkowy
Spacer z naturą: zapiekanka z grzybów i kiszonej kapusty, puder sosnowy, puree z białych buraków, boczniak, biszkopt, musztardowiec, sos z palonych warzyw
Słodki poranek z dzieciństwa: waniliowa kasza manna na mleku migdałowym, różane sklepienie, gorący sos malinowy Gwiazdka z nieba: mus z prażonych pistacji, żelka z bergamotki z pomarańczą, wata cukrowa