Chcielibyśmy serdecznie Was zaprosić na wspólne powitanie Nowego Roku 2023.
Spotkajmy się w Sylwestra już od godz. 16. i przywitajmy razem Nowy Rok!
Na ten dzień przygotujemy dla Was wyjątkową kolację składającą się z czterech pełnowymiarowych dań (nie degustacyjnych) z opcją mięsną i wegetariańską z rybami i nabiałem (przy wcześniejszej zapowiedzi – wegańska z nabiałem) z open barem napojów bezalkoholowych (woda, napoje gazowane, espresso i herbata)
PRZYSTAWKA
Polędwica wołowa dojrzewająca w truflach, voluté ze skorzonery, maliny, gorczyca
lub
Podwędzany łosoś, grzanka, lokalny kozi twaróg, sałaty sezonowe
ZUPA
Zupa z boczniaków a’la flaczki, boczniak smażony, palona marchew, marynowany imbir
DANIA GŁÓWNE
Comber z sarny, gratin z selera, pieczona brukiew, demi glace z czarną porzeczka
lub
Jesiotr, konftorwane ziemniaczki, edamame, sos muślinowy z szafranem
DESER
Trianon – torcik czekoladowy, sorbet malinowy

Opcjonalny dobór win do dań – 120 zł
(wina w zestawie: Pinot Noir Bourgagne „Le Cornevent” château du Cray lub Sauvignon Blanc Stoneburn Marlborough; Shiraz Yangara lub Riesling Mehringer Blattenberg Trocken Weingut Lenhardt, a do do deseru wybór Nalewek Staropolskich)
Opcjonalny pairing napojów bezalkoholowych – 70 zł
Najpóźniejsza możliwa godzina rezerwacji stolika to 20.30.