Już po raz trzeci cały kulinarny świat pierwszy dzień wiosny uczci przy stole, a to za sprawą wydarzenia „Goût de France / Good France”. Święto francuskiej gastronomii obchodzone jest na pięciu kontynentach, po raz drugi zawita również w Quale Restaurant.
W środę 21 marca proponujemy specjalnie przygotowaną kolację, będącą hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej, dla jej odkrywczego charakteru i dla wartości, które kultywuje od lat: idee dzielenia się, wspólnie przeżywanej przyjemności, uznania dla dobrej żywności, poszanowania współczesnych nam ludzi i całej planety.
* * *
Menu Francuskie
Good France
Amuse Bouche
Tartare de boeuf
Tatar wołowy
Beef tartar
Przystawka
Ravioli de crabe
Pieróg z mięsem kraba
Crab dumpling
Zupa
Soupe d’oignon revisitée
Zupa cebulowa
Onion Soup
Danie główne
Blanquette de veau
Gulasz cielęcy z młodymi warzywami
Veal stew with baby vegetables
Deser
Paris Brest
Ptyś z kremem orzechowym
hazelnut cream puff
* * *
Zachęcamy do zarezerwowania stolika na Good France w Quale: tel. (42) 253-80-39 / biuro@qualerestaurant.pl.
Cena menu: 160 zł za osobę.
Pairing alkoholi
Aperitiff: Saphir Brut Louis Barthelemy Champagne France 100 ml / 38 pln
lub Cocktail CORPSE REVIVER (Lillet Blanc/Tanqueray Gin/Cointreau/Ricard) 100 ml / 30 pln
• Tartare de boeuf – CIROC vodka 40 ml / 20 pln
• Ravioli de crabe – CHABLIS Burgundy France 150 ml / 40 pln
• Blanquette de veau – Le Merlot de Faiteau 2014’ 150 ml / 20 pln
• Paris Brest – Calvados Domfrontais Reserve 40 ml / 30 pln lub
Hennessy Fine de Cognac 40 ml / 35 pln