PRZYSTAWKI

  • Tatar wołowy
    żółtko & grzyby
    (Zalecane: Młody Ziemniak, Poland – 50 zł /kieliszek)
    36 zł
  • Palona wołowina
    ziemniak & rukola
    32 zł
  • Śledź
    creme fraiche, wiśnia & żulik
    (Zalecane: Belvedere vodka – 18 zł /kieliszek)
    22 zł
  • Tartaletka
    wędzony jesiotr, sos muślinowy & kawior
    (Zalecane wino: Albariño Albanta Altos de Torona Riax Baixas – Spain – 22 zł /kieliszek)
    56 zł
  • Łosoś
    ogórek, chrzan & koper
    (Zalecane wino: Sauvignon Blanc Cartagena Casa Marin San Antonio Valley – Chile – 25/ zł /kieliszek)
    42 zł
  • Carpaccio z buraka
    ser kozi, rukola & słonecznik
    20 zł
  • Barszcz czerwony
    gęś & pistacje
    26 zł
  • Zalewajka
    kiełbasa, ziemniak, żółtka & grzyby
    22 zł
  • Krem z dyni
    imbir, chorizo & kawior balsamiczny
    18 zł

Dla grup powyżej 10 osób do rachunku doliczamy 10% dla serwisu.

czapka w żółtym przewodniku Gault and Millau Polska 2017


Poland 100 Best restaurant 2016 dla QualeCzapka dla Quale w Żółtym przewodniku Gault Millau Polska 2017World Luxury Restaurant Awards Nominee 2017 dla QualeCertyfikat jakości Trip Advisor 2018 dla łódzkiej restauracji QualeForbes jesień 2017 zima 2018 rekomenduje łódzką restaurację Quale