PRZYSTAWKI

  • Tatar z polędwicy wołowej
    grzyby shimeji & olej z magi
    (Zalecane wino: Młody Ziemniak, Poland – 25 zł /kieliszek)
    38 zł
  • Sarna
    słonecznik & czarnuszka
    (Zalecane wino: Malbec Old Vines Llama Belasco de Baquedano Mandoza – Argentina – 25 zł /kieliszek)
    46 zł
  • Raki
    maślanka & ziemniak
    (Zalecane wino: Albariño Albanta Altos de Torona Riax Baixas – Spain – 22 zł /kieliszek)
    42 zł
  • Przegrzebki
    puree z groszku zielonego z miętą & chorizo
    (Zalecane wino: Sauvignon Blanc Cartagena Casa Marin San Antonio Valley – Chile – 25/ zł /kieliszek)
    48 zł
  • Tarta
    crème fraîche, domowe pikle & kozi ser
    (Zalecane wino: Merlot Tolva Central Valley – Chile – 15/ zł /kieliszek)
    28 zł
  • Grasica
    espuma z kasztana, foie gras & wędzona słonina
    (Zalecane wino: Sauvignon Blanc Cartagena Casa Marin San Antonio Valley – Chile – 25/ zł /kieliszek)
    38 zł
  • Cielęcina
    ser bursztyn, makrela & mleko
    (Zalecane wino: Gricos Grifalco Vulture – Italy – 22/ zł /kieliszek)
    36 zł
  • Krem z ośmiornicy
    ośmiornica, krewetka, ziemniak, & bazylia
    42 zł
  • Zalewajka
    makrela, kaszanka & twaróg
    28 zł

Dla grup powyżej 10 osób do rachunku doliczamy 10% dla serwisu.

czapka w żółtym przewodniku Gault and Millau Polska 2017


Poland 100 Best restaurant 2016 dla QualeCzapka dla Quale w Żółtym przewodniku Gault Millau Polska 2017World Luxury Restaurant Awards Nominee 2017 dla QualeCertyfikat jakości Trip Advisor 2018 dla łódzkiej restauracji QualeForbes jesień 2017 zima 2018 rekomenduje łódzką restaurację Quale