DANIA GŁÓWNE

  • Comber z sarny
    gratin z selera & borówkowe demi-glace
    (Zalecane wino: Malbec Old Vines Llama Belasco de Baquedano Mandoza – Argentina- 25 zł /kieliszek)
    72 zł
  • Polędwica wołowa
    pieróg & kaparowy demi-glace
    (Zalecane wino: Malbec Old Vines Llama Belasco de Baquedano Mandoza – Argentina – 25 zł /kieliszek)
    68 zł
  • Ośmiornica
    cieciorka & smażone karczochy
    (Zalecane wino: Albariño Albanta Altos de Torona Riax Baixas – Spain – 22 zł /kieliszek)
    58 zł
  • Jagnięcina
    kasza z warzywami & demi glace jagnięce z żurawiną
    (Zalecane wino: Gricos Grifalco Vulture – Italy – 22 zł /kieliszek)
    68 zł
  • Policzki prosiaczka
    kasza, por, burak & piana piwno-jabłkowa
    (Zalecane wino: Gricos Grifalco Vulture – Italy – 22 zł /kieliszek)
    52 zł
  • Udo z perliczki
    puree z pasternaku, warzywa & wędzony twaróg
    (Zalecane wino: Gricos Grifalco Vulture – Italy – 22 zł /kieliszek)
    48 zł
  • Bouillabaisse
    owoce morza & kiszone pomidory
    (Zalecane wino: Albariño Albanta Altos de Torona Riax Baixas – Spain – 22 zł/kieliszek)
    42 zł
  • Dziki łosoś
    soczewica, brukselka & piana z langustynki i wermutu
    (Zalecane wino: Albariño Albanta Altos de Torona Riax Baixas – Spain – 22 zł/kieliszek)
    62 zł
  • Selekcja sałat
    wędzony twaróg & szynka z dzika
    (Zalecane wino: Sauvignon Blanc Cartagena Casa Marin San Antonio Valley – Chile – 25 zł/kieliszek)
    34 zł
  • Risotto
    mule, chorizo & pomidory
    (Zalecane wino: Sauvignon Blanc Cartagena Casa Marin San Antonio Valley – Chile – 25 zł/kieliszek)
    46 zł

Dla grup powyżej 10 osób do rachunku doliczamy 10% dla serwisu.

czapka w żółtym przewodniku Gault and Millau Polska 2017


Poland 100 Best restaurant 2016 dla QualeCzapka dla Quale w Żółtym przewodniku Gault Millau Polska 2017World Luxury Restaurant Awards Nominee 2017 dla QualeCertyfikat jakości Trip Advisor 2018 dla łódzkiej restauracji QualeForbes jesień 2017 zima 2018 rekomenduje łódzką restaurację Quale