DANIA GŁÓWNE

  • Gęś
    kapusta czerwona, dynia, jarmuż & juse
    (Zalecane wino: Malbec Old Vines Llama Belasco de Baquedano Mandoza – Argentina- 25 zł /kieliszek)
    68zł
  • Dorsz
    palony por & sos omułkowy
    (Zalecane wino: Sauvignon Blanc Cartagena Casa Marin San Antonio Valley – Chile – 25 zł /kieliszek)
    52 zł
  • Stek
    ziemniak, palona sałata & orzechy
    (Zalecane wino: Malbec Old Vines Llama Belasco de Baquedano Mandoza – Argentina – 25 zł /kieliszek)
    68 zł
  • Stek z kalafiora
    jabłko, ser bursztyn & cytryna
    (Zalecane wino: Pinot Grigio Villa San Martino – Italy – 18 zł /kieliszek)
    36 zł
  • Sandacz
    groszek cukrowy, palony kalafior, rokitnik & puree z warzyw
    (Zalecane wino: Sauvignon Blanc Cartagena Casa Marin San Antonio Valley – Chile – 25 zł /kieliszek)
    54 zł
  • Perliczka
    śmietana wiejska, jajko, szpinak & demi-glace
    64 zł
  • Polędwiczka wieprzowa
    podgrzybek, jalapeno & kasza gryczana
    48 zł
  • Udko z kaczki confit
    puree z zielonego groszku, świeże zioła &
    pomarańczowy demi-glace
    56 zł

Dla grup powyżej 10 osób do rachunku doliczamy 10% dla serwisu.

czapka w żółtym przewodniku Gault and Millau Polska 2017


Poland 100 Best restaurant 2016 dla QualeCzapka dla Quale w Żółtym przewodniku Gault Millau Polska 2017World Luxury Restaurant Awards Nominee 2017 dla QualeCertyfikat jakości Trip Advisor 2018 dla łódzkiej restauracji QualeForbes jesień 2017 zima 2018 rekomenduje łódzką restaurację Quale