DANIA GŁÓWNE

  • Comber z jelenia
    biała morwa, pieróg z mięsem sarny & puree z kalafiora z pieczonym czosnkiem
    (Zalecane wino: Malbec Old Vines Llama Belasco de Baquedano Mandoza – Argentina- 25 zł /kieliszek)
    84 zł
  • Stek z polędwicy wołowej
    suszony karczek & domowe fryty
    (Zalecane wino: Malbec Old Vines Llama Belasco de Baquedano Mandoza – Argentina – 25 zł /kieliszek)
    76 zł
  • Ośmiornica
    batat & krokiet z fioletowego ziemniaka
    (Zalecane wino: Albariño Albanta Altos de Torona Riax Baixas – Spain – 22 zł /kieliszek)
    68 zł
  • Schab z prosiaka
    , krokiet ziemniaczany z twarogiem i boczkiem, młoda marchew, puree z jabłka i palonego masła & demi-glace
    (Zalecane wino: Gricos Grifalco Vulture – Italy – 22 zł /kieliszek)
    52 zł
  • Dziki łosoś
    kasza pęczak, szpinak, pak choi & bisk
    (Zalecane wino: Sauvignon Blanc Cartagena Casa Marin San Antonio Valley – Chile – 25 zł /kieliszek)
    62 zł
  • Udo z gęsi
    knedle z śliwką, czerwona kapusta & demi glace
    (Zalecane wino: Gricos Grifalco Vulture – Italy – 22 zł/kieliszek)
    58 zł
  • Jagnięcina
    ziołowa panierka & kasza gryczana niepalona
    (Zalecane wino: Albariño Albanta Altos de Torona Riax Baixas – Spain – 22 zł/kieliszek)
    76 zł
  • Bouillabaisse
    owoce morza & ziemniak konfitowany
    (Zalecane wino: Albariño Albanta Altos de Torona Riax Baixas – Spain – 22 zł/kieliszek)
    64 zł
  • Domowy makaron spaghetti
    straciatella, krewetka & oliwa sosnowa
    (Zalecane wino: Pinot Grigio Villa San Martino, Venezie – Italy – 18 zł/kieliszek)
    44 zł

Dla grup powyżej 10 osób do rachunku doliczamy 10% dla serwisu.

czapka w żółtym przewodniku Gault and Millau Polska 2017


Poland 100 Best restaurant 2016 dla QualeCzapka dla Quale w Żółtym przewodniku Gault Millau Polska 2017World Luxury Restaurant Awards Nominee 2017 dla QualeCertyfikat jakości Trip Advisor 2018 dla łódzkiej restauracji QualeForbes jesień 2017 zima 2018 rekomenduje łódzką restaurację Quale