DANIA GŁÓWNE

  • Comber z sarny
    pieczony seler & jałowcowy demi-glace
    (Zalecane wino: Malbec Old Vines Llama Belasco de Baquedano Mandoza – Argentina- 25 zł /kieliszek)
    68 zł
  • Polędwica wołowa
    leśne grzyby & szpik wołowy
    (Zalecane wino: Malbec Old Vines Llama Belasco de Baquedano Mandoza – Argentina – 25 zł /kieliszek)
    64 zł
  • Ośmiornica
    kremowy ziemniak & dziki brokuł
    (Zalecane wino: Albariño Albanta Altos de Torona Riax Baixas – Spain – 22 zł /kieliszek)
    58 zł
  • Pierś kaczki
    karmelizowane figi & koper włoski
    (Zalecane wino: Gricos Grifalco Vulture – Italy – 22 zł /kieliszek)
    52 zł
  • Schab cielęcy
    ruski pieróg & orzeszki ziemne
    (Zalecane wino: Gricos Grifalco Vulture – Italy – 22 zł /kieliszek)
    54 zł
  • Troć fiordowa
    groszek zielony & chorizo
    (Zalecane wino: Sauvignon Blanc Cartagena Casa Marin San Antonio Valley – Chile – 25 zł /kieliszek)
    48 zł
  • Bouillabaisse
    szafranowy majonez & kapusta bok choy
    (Zalecane wino: Albariño Albanta Altos de Torona Riax Baixas – Spain – 22 zł/kieliszek)
    42 zł
  • Krokiet z kalafiora
    bulion truflowy & portobello
    (Zalecane wino: Gricos Grifalco Vulture – Italy – 22 zł/kieliszek)
    34 zł
  • Pasta lub Sałata Quale
    (zapytaj kelnera o dostępność)
    34 zł

Dla grup powyżej 10 osób do rachunku doliczamy 10% dla serwisu.

czapka w żółtym przewodniku Gault and Millau Polska 2017


Poland 100 Best restaurant 2016 dla QualeCzapka dla Quale w Żółtym przewodniku Gault Millau Polska 2017World Luxury Restaurant Awards Nominee 2017 dla QualeCertyfikat jakości Trip Advisor 2018 dla łódzkiej restauracji QualeForbes jesień 2017 zima 2018 rekomenduje łódzką restaurację Quale