Po raz kolejny na świecie i już po raz trzeci w Quale obchodzimy Goût de France!

Przypadające pierwszego dnia wiosny święto francuskiej sztuki kulinarnej jest nam szczególnie bliskie, więc szef kuchni Paweł Pyra przygotował na tę okazję specjalne trójkolorowe menu.

W roli głównej – oczywiście francuska sztuka kulinarna, jej odkrywczy charakter i wartości, które kultywuje od lat: ideę dzielenia się, wspólnie przeżywanej przyjemności, uznania dla dobrej żywności, poszanowania współczesnych nam ludzi i całej planety.

W czwartek 21 marca polecamy:

Grasica | pana cotta z foie gras | espuma z kasztana – 44 zł
Sweetbread | Pana Cotta with foie-gras | chestnut foam

Tatar z sarny | słonecznik | suszone żółtko – 34 zł
Venison tartare | sunflower seeds | cured egg yolk

Cassoulet z rybami i owocami morza | ziemniaki confit | bisk z homara – 48 zł
Cassoulet with fish and seafood | potato confit | lobster bisque

Pierś kaczki | gratin z buraków i koziego sera | puree z karczochów | demi glace pieprz z foie gras – 54 zł
Duck Breast | beetroot and goat’s cheese gratin | artichoke puree | pepper demi-glace sauce with foie-gras

Sery | puree z figi | kiszone winogrona | orzechowe balsamico – 52 zł
Cheeseboard | fig puree | pickled grapes | nut balsamico

Creme brulle lawendowe | persymona – 22 zł
Lavender infused creme brulee | persimmon

Krem z białej czekolady | werbena cytrynowa | gruszka – 26 zł White chocolate cream | lemon verbena | pear

Zachęcamy do rezerwacji stolików!
biuro@qualerestaurant.pl / tel. 723-123-130

Bon appétit