Między 29 sierpnia a 9 września zapraszamy na ucztę w ramach festiwalu Fine Dining Week, czyli… wielozmysłowe doświadczenie w najwybitniejszych restauracjach w Krakowie, Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu, a po raz pierwszy także w Trójmieście i naszej Łodzi.
A jeśli tak, to oczywiście nie mogło zabraknąć i Quale!

Szef kuchni Szymon Stach przygotował z tej okazji dwa warianty menu (w tym jedno wegetariańskie), w ramach których skosztujecie pięciu popisowych dań w cenie 119 zł za osobę.

MENU A
Mus z gęsiej wątroby macerowany w Krupniku z polskimi burakami, lukrecją i czarną porzeczką
Consommé grzybowe z pierożkami z ciasta kasztanowego nadziewanymi grasicą i borowikiem
Troć wędrowna z domowym chorizo oraz czerwoną komosą ryżową
Comber sarny na pieczonym selerze z balsamiczną szalotką i leśnym demi-glace
Delicja czekoladowa

MENU B
Agnolotti z ruskim farszem okraszone skwarkami z kaszy gryczanej z dodatkiem kurek w maśle kawowym
Consommé grzybowe z pierożkami z ciasta kasztanowego nadziewanymi jarmużem i borowikiem
Pieczone pory z jogurtem yuzu, olejem z natki pietruszki i krokietem z kalafiora
Gołąbek nadziewany soczewicą beluga na tapioce gotowanej w soku z kiszonej kapusty
Delicja czekoladowa

Rezerwacji stolika w Quale na Fine Dining Week dokonacie za pośrednictwem strony: https://finediningweek.pl/restauracja/quale-restaurant/

Gorąco zapraszamy!