Przed nami kolejna edycja festiwali Fine Dining Week!

W dniach 28 sierpnia – 11 września szefowie kuchni najwybitniejszych restauracji przygotowują popisowe festiwalowe menu, dzieląc się swoją filozofią kuchni. Oczywiście podzieli się nią także szef kuchni Quale, Paweł Pyra!

Zapraszamy! Pięciodaniowe doświadczenie tylko 129 zł!

Menu i rezerwacja stolika na https://bit.ly/2GUoZ3V

Festiwalowe menu Quale

Menu A

Ravioli z bryndzą, truflą, suszonymi grzybami, pianą z kwiatów magi & wędzona słonina
Metka z gęsi, skórka chlebowa z ziarnami, żel z żółtka, majonez z rukwi wodnej, kiszone pomidory & brioszka
Łosoś MOWI, puree z czerwonej papryki, groszek zielony, salsiccia, ziemniak config & sos bagnacauda
Brzuch z dzika, kasza gryczana niepalona, orzeszki ziemne, babka ziemniaczana, grzyby, puree z pietruszki i wanilii, kalarepa, marchew & sos demi-glace ze sfermentowanych pędów sosny
Mus z orzechów laskowych, kasztanów i lukrecji, kawior z orzechówki & lody z selera i białej czekolady

Menu B

Ravioli z bryndzą, truflą, suszonymi grzybami & piana z kwiatów magi
Rillettes z pstrąga tęczowego, sardela, suszone pomidory, salsa owocowo-warzywna & kawior z kopru
Łosoś MOWI, puree z czerwonej papryki, groszek zielony, ziemniak confit & sos bagnacauda
Curry z polędwicą z dorsza, cieciorka & bisque
Mus z orzechów laskowych, kasztanów i lukrecji, kawior z orzechówki & lody z selera i białej czekolady