DANIA FINE

  • Comber z sarny
    na purée z białej fasoli z tymiankowym demi glace oraz śmietankowym burakiem
    76 zł
  • Udziec cielęcy
    z demi glace z czarnego pieprzu, gratin selerowym, rydzami i smażonym szpikiem wołowym
    58 zł
  • Gotowana skrei
    podana z kaparami, pieczonym pierogiem, wątrobą żabnicy oraz skorzonerą polaną masłem z bułką tartą
    48 zł
  • Filet z perliczki
    serwowany na purée ze słonecznika z zapiekaną cykorią i grzybowym demi glace
    48 zł
  • Wędzone na ciepło policzki wieprzowe
    na ciepłej sałatce z jarmużu i pieczarek, podlane wędzonym bulionem
    38 zł
  • Grillowane macki ośmiornicy
    podane w kremie z ziemniaka z kuminem, koprem włoskim, oliwą ziołową oraz majonezem skorupiakowym
    56 zł
  • „Clam chowder”
    czyli mule z pieczonym brzuchem wieprzowym, piklowanym ziemniakiem, podane w białym pikantnym sosie
    42 zł

Przy rezerwacjach dla więcej niż czterech osób i wyborze opcji „synchronicznego serwisu” rachunek zostanie powiększony o 12,5%.

czapka w żółtym przewodniku Gault and Millau Polska 2017

Poland 100 Best restaurant 2016 dla QualeCzapka dla Quale w Żółtym przewodniku Gault Millau Polska 2017World Luxury Restaurant Awards Nominee 2017 dla Quale