Już po raz trzeci cały kulinarny świat pierwszy dzień wiosny uczci przy stole, a to za sprawą wydarzenia „Goût de France / Good France”. Święto francuskiej gastronomii obchodzone jest na pięciu kontynentach, po raz drugi zawita również w Quale Restaurant.

W środę 21 marca proponujemy specjalnie przygotowaną kolację, będącą hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej, dla jej odkrywczego charakteru i dla wartości, które kultywuje od lat: idee dzielenia się, wspólnie przeżywanej przyjemności, uznania dla dobrej żywności, poszanowania współczesnych nam ludzi i całej planety.

* * *

Menu Francuskie
Good France

Amuse Bouche

Tartare de boeuf
Tatar wołowy
Beef tartar

Przystawka

Ravioli de crabe
Pieróg z mięsem kraba
Crab dumpling

Zupa

Soupe d’oignon revisitée
Zupa cebulowa
Onion Soup

Danie główne

Blanquette de veau
Gulasz cielęcy z młodymi warzywami
Veal stew with baby vegetables

Deser

Paris Brest
Ptyś z kremem orzechowym
hazelnut cream puff

* * *

Zachęcamy do zarezerwowania stolika na Good France w Quale: tel. (42) 253-80-39 / biuro@qualerestaurant.pl.

Cena menu: 160 zł za osobę.

Pairing alkoholi

Aperitiff: Saphir Brut Louis Barthelemy Champagne France 100 ml / 38 pln
lub Cocktail CORPSE REVIVER (Lillet Blanc/Tanqueray Gin/Cointreau/Ricard) 100 ml / 30 pln
• Tartare de boeuf – CIROC vodka 40 ml / 20 pln
• Ravioli de crabe – CHABLIS Burgundy France 150 ml / 40 pln
• Blanquette de veau – Le Merlot de Faiteau 2014’ 150 ml / 20 pln
• Paris Brest – Calvados Domfrontais Reserve 40 ml / 30 pln lub
Hennessy Fine de Cognac 40 ml / 35 pln